Digiavustajasi

Digiavustajasi Oulun seudulla

Teija Lämpsä

Olen vähän päälle nelikymppinen, alkujaan Ranualta lähtöisin oleva, nykyään kempeleläinen äiti ja yrittäjä. Yrittäjänä olen toiminut Oulun seudulla jo vuodesta 2007 ja työni suo minulle lähes päivittäin pääsyn ihmisten koteihin. Työssäni olen huomannut, että paitsi kodin siisteydestä huolehtimiseen, monet ihmiset tarvitsevat apua myös erilaisten digilaitteiden käyttöön ja hallintaan.

Työni ohella opiskelen Oulun ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn tradenomin tutkintoa ja kun asiakkaani ovat kuulleet opinnoistani tietotekniikan parissa, he ovat entistä rohkeammin pyytäneet apua ja neuvoja myös kodin digilaitteiden käyttöön.

Olen myös osallistunut vapaaehtoisena Caritas-Säätiön DigiJelppari- toimintaan ja olen saanut avustettavilta hyvää palautetta tavastani selittää asioita ymmärrettävällä kielellä ja laajasta osaamisestani erilaisten laitteiden, käyttöjärjestelmien ja sovellusten parissa.

Ensimmäisen kosketukseni tietotekniikkaan sain jo 80-luvun puolessa välissä ja siitä asti olen tarttunut enemmän kuin mielelläni erilaisten laitteiden ja kojeiden käyttöoppaisiin ja laittanut kodin tietokoneet ja viihde-elektroniikan ojennukseen.

Toisaalta olen tuskaillut myös epävarmana erilaisten sovellusten ja laitteiden käyttöä ja tehnyt kovasti töitä, jotta ymmärtäisin, miten mikäkin asia toimii. Kaikki ei ole aina ihan yksinkertaista.

Autan sinuakin mielelläni, sillä mielestäni digitaidot kuuluvat kaikille.

Teija