Palvelut

Oma Digiapu - tukesi monissa tilanteissa

Miten voimme olla avuksi?

Oma Digiapu lähettää kotiisi Digiavustajan, joka neuvoo ja opastaa sinua rauhallisessa, tutussa ja turvallisessa ympäristössä omien laitteidesi käyttöön juuri niillä osa-aluille, joissa sinulla on ongelmia.

Jos sinulla ei vielä ole digitaalisten palveluiden käyttöön tarvittavia laitteita, voi Digiavustaja auttaa myös laitteen hankintaan liittyvien kysymysten miettimisessä ja erilaisten laitteiden vertailussa.

Mitkä ovat sinun tarpeesi?

Olemme koonneet alle esimerkkejä tilanteista, missä Oma Digiapu voi auttaa sinua päivittäisissä pulmissasi tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käytössä.

Jos et löydä alta tilanteeseesi sopivaa palvelua, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy, miten voimme auttaa juuri sinua!

Käytön tuki

Opit parhaiten tekemällä itse, mutta yhdessä uuden oppiminen on helpompaa ja hauskempaa!

Digiavustajasi tukee ja opastaa sinua laitteesi ja erilaisten ohjelmien käytössä, mutta pidät laitteesi koko ajan hallinnassasi. Näin opit käyttämään laitettasi ja luottamaan omiin digitaitoihisi ja pian uskallat toimia itsenäisesti ja saat laitteestasi kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Digiavustajasi myös selittää asiat ymmärrettävällä suomen kielellä ilman ammattitermejä ja vastaa kysymyksiisi mielellään.

Sosiaalinen media

Kaikkihan siellä nykyään on. Uutiset ja ajankohtaiset tiedotteet, viihde ja julkisuuden henkilöt ja myös se naapurin Raija. Mutta miten sinne pääsee?

Digiavustajasi auttaa sinua luomaan käyttäjäprofiilin, selittää sinulle keskeiset termit ja opastaa myös, miten sosiaalisessa mediassa toimitaan netiketin, internetin kohteliaisuussääntöjen, mukaisesti. Digiavustajasi myös opastaa sinua tekemään julkaisuja, jakamaan muiden tekemää materiaalia ja liittymään mielenkiintoisiin ryhmiin. Myös medialukutaito on tärkeä osa sosiaalisen median käyttäjän työkalupakissa ja Digiavustaja auttaa sinua myös siinä mielellään.

Sähköinen asiointi

Useimmat yhteiskuntamme palvelut ovat nykyään sähköisiä. Pankit, Kansaneläkelaitos ja sosiaali- ja terveyspalvelut ovat yhä enemmän sähköisen asioinnin takana. Miten asioin sujuvasti ja turvallisesti näissä palveluissa?

Digiavustajasi opastaa sinua turvallisesti ja 100% luottamuksella sähköiseen asiointiin. Koska laitteesi on koko ajan hallinnassasi, käyttäjätunnukset ja salasanat pysyvät vain sinun tiedossasi. Digiavustajaa myös sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

 

Ostokset

Netistä voi ostaa mitä vain. Mistä ja miten turvallisesti?

Digiavustajasi voi auttaa sinua tekemään vaikka ruokatarviketilauksen lähikauppaan, mutta opastaa myös muissa hankinnoissa ja auttaa sinulle sopivien maksu- ja toimitustapojen vertailussa ja valinnassa.

Oppiminen

Oppia kaiken ikää!

Digitaaliset laitteet yhdessä internetin kanssa tarjoavat laajat mahdollisuudet oppia uusia taitoja. Kielet, kirjat, käsityöt, taide, valokuvaus, kuvankäsittely, kirjoittaminen, musiikki, ohjelmointi, jooga, tanssi… Mahdollisuudet ovat rajattomat, kunhan vain uskallat tarttua tilaisuuteen ja avata oven.

Digiavustajasi auttaa sinua löytämään oikeat kanavat ja välineet haluamasi taidon oppimiseen.

U.K.K.

Usein kysytyt kysymykset

Digiavustajamme käyttävät opastustapaamisissa hengityssuojaimia, käsidesiä ja suojakäsineitä. Digiavustaja ei koske tapaamisen aikana asiakkaan laitteisiin, eikä koskaan lähde opastustapaamiseen, jos tuntee flunssan oireita. Hengityssuojaimen käyttöä opastustapaamisen aikana suositellaan myös asiakkaalle.

Oma Digiapu auttaa kaikkien nykyaikaisten tietokoneiden, tablettien, tulostimien, puhelinten, televisioiden ja muiden kodin elektronisten laitteiden käyttöönotossa ja käytössä.

Kyllä. Digiavustaminen kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kotitalousvähennyksen voi tehdä myös omille vanhemmille ostettujen palveluiden osalta.

Lisätietoa aiheesta www.vero.fi